İSTANBUL / MALTEPE - Altay Çeşme İlkokulu

Nis

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 08.08.2022 tarihli çalışma takvimine göre okulumuz ikinci dönem ara tatili ve Ramazan Bayramı tatili 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak 23 Nisan Pazar günü sona erecektir. Eğitim öğretime 24 Nisan 2023 Pazartesi günü devam edilecektir.

Ramazan Bayramınızı kutlar,sağlıklı ve mutlu bir tatil dileriz.

Şbt

Ülke olarak etkileri büyük olan yaşadığımız afet sonrası okulumuzda Psikoeğitim Çalışması Öğretmen ve Veli  Oturumu yapılacaktır. Öğrenci çalışmaları da hemen ardından sınıflarımızda uygulanmaya başlancaktır.

Okulumuz Veli Akademileri kapsamında ;

6 Ocak  2023, Cuma  günü,saat 10.00 da

Okul Psikolojik Danışmanımız  Sayın Gamze ALEMDAROĞLU , "Çocuklarda sorumluluk geliştirme" konusundaki değerli bilgilerini  velilerimizle paylaşacaktır.

Tüm velilerimizi eğitime bekliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılında, medeniyetlerin başkenti İstanbul'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2023'ün Teknoloji Yarışmaları başvurular başladı!

Dünyan en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2023'te bu yıl 41 farklı yarışma düzenlenecek.

Uzay ve havacılıktan, sağlık ve yazılıma, ulaşım sistemlerinden tasarım ve eğitime, çevre ve tarım teknolojilerine kadar birbirinden çeşitli ve tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış yarışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için mth.tc/yarismalar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 30 KASIM!

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin, sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için;

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE...

Kas

Birinci Dönem Ara tatili 12 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve 20 Kasım Pazar Günü sona erecektir. Eğitim ve öğretime 21 Kasım 2022 Pazartesi Günü devam edilecektir.

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü ara tatilde öğrencilerimizin ailecek eğlenerek  yapabileceği çeşitli etkinlik önerileri hazırlayarak siz  sevgili öğrencilerimize sunmuştur.

Keyifle geçireceğiniz, bol bol okuyacağınız  mutlu bir tatil dileriz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı VELİ AKADEMİLERİ BAŞLIYOR.

Siz değerli Altayçeşme İlkokulu Velilerimizi  seminerlerimize  bekliyoruz.

Sayın Velimiz;

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla okulumuzda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen "Veli Akademileri Projesi"(2022-2023) planlanmaktadır. Altayçeşme İlkokulu Veli Akademi Eğitimleri kapsamında aşağıda yer alan çalışma takvimi dahilinde okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizin kordinatörlüğünde  seminerler verilecektir. Sürekli katılan velilerimize katılım sertifikası verilecektir. Seminerlere katılımak için  başvuru formlarınızı sınıf öğretmenlerinizden temin edebilirsiniz.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı VELİ AKADEMİLERİ BAŞLIYOR.

Siz değerli Altayçeşme İlkokulu Velilerimizi  seminerlerimize  bekliyoruz.

Sayın Velimiz;

1) Eğitimler, 6 eğitim olarak okulumuzda düzenlenecektir.

2) Eğitim konuları, okul yürütme kurulu tarafından belirlenecektir.

3) Eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak eğitimlere devam eden velilerimize Katılım Belgesi verilecektir.
         5) Eğitimlerin tarih ve saatleri ayrıca duyurulacaktır.
         6) Eğitim süreleri 45-60 dakika arasında olacaktır.
         7) Eğitimler için ayrıntılı bilgileri okul müdürlüğümüzden alabilirsiniz.

Eyl

Okul Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısı , 29.09.2022 tarihinde saat 14.45 de Rehberlik Servisinde yapılcaktır.

Haz

2022-2023 eğitim yılı okul öncesi kayıtlarımız 20 Haziran 2022 Pazartesi günü başlıyor.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimize tüm halkımız davetlidir.

Okulumuz Veli Akademileri kapsamında ;

24 Mart  2022, Perşembe günü,saat 19.00 da

Fitterapi Sağlıklı Yaşam Merkezi Diyetisyen Dila SANSUR , "Sağlıklı Beslenme ve Hijyen" konusundaki değerli bilgilerini

uzaktan eğitim yoluyla  velilerimizle paylaşacaktır.

Veli Akademisi katılımcı velilerimizi eğitime bekliyoruz.

Zoom giriş bilgileri katılımcı velilerimizle paylaşılacaktır.

Mrt

19-20 Mart tarihlerinde yapılacak olan Bilsem genel yetenek Ön Değerlendirme uygulamaları olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Valiliğinin kararıyla ertelenmiştir.

Mrt

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Valiliği kararıyla 18.03.2022 tarihinden itibaren 21.03.2022 tarihine kadar eğitime ara verilmiştir.

Mrt

İstanbul Valiliğinin açıklaması gereğince Olumsuz hava şartları nedeniyle okulumuzda  14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar eğitime ara verilmiştir.

Mrt

Meslek seçimi ,insanın yaşamında verebileceği en önemli temel kararlardan biridir. Mesleğimizde mutlu olmak,ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçmek,gelir düzeyi, yaşanılacak olan çevre, toplumsal ilişkiler, çalışma koşulları, prestij, statü gibi çok önemli yapı taşları içerir. Öyleyse meslek seçimi  iyi düşünülüp, gerekli analizler yapıldıktan sonra alınması gereken önemli bir karardır. Küçük yaşlardan itibaren kişinin kendini tanıması,kendi ilgi ve yeteneklerinin farkında olması,gelecekte seçeceği meslekte mutlu ve başarılı olmasını doğrudan etkileyecektir.

Bu kapsamda okulumuz Psikolojk Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak, Gelecekte Ben "Mesleğimi Tanıyorum " projesiyle öğrencilerimizi çeşitli meslek uzmanlarıyla buluşturuyoruz.Yıl sonuna kadar sürecek olan bu Meslek Tanıtım Günlerinde öğrencilerimizin,çeşitli meslekleri her yönüyle tanımları ve kendi ilgi ve yeteneklerine ışık tutmalarını hedefliyoruz.

Gelecekte Ben "Mesleğimi Tanıyorum" Projemizin ilk konuğu Altınbaş Üniversitesi Dr.Öğrt.Üyesi ve Veteriner Hekim Sayın Arzu TEMİZYÜREK 15 Mart 2022, Salı günü ,saat 19.00-20.00 saatlerinde değerli bilgilerini paylaşmak üzere bizlerle birlikte olacaktır. Her sınıf için  ayrı olarak düzenlenecek söyleşiler için giriş bilgileri sınıf gruplarından paylaşılacaktır.