AFAD Acil Mobil Uygulaması

#TekTuşHayataDokunuş

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasındaki ihtiyaçların tek uygulamada karşılanması amacıyla "AFAD Acil Mobil uygulaması" geliştirilmiştir.  Herkesin kolaylıla yararlanabileceği uygulamayı APP Store ve Google Play uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

Afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacıyla geliştirilen "AFAD Acil Mobil uygulaması" tanıtım videosu aşağıdaki internet adresinde yayılanmıştır.

Okulumuz Veli Akademileri kapsamında ;

17 Şubat  2022, Perşembe günü,saat 19.00 da

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Gamze ALEMDAROĞLU , "Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme" konusundaki değerli bilgilerini

uzaktan eğitim yoluyla  velilerimizle paylaşacaktır.

Veli Akademisi katılımcı velilerimizi eğitime bekliyoruz.

Zoom giriş bilgileri katılımcı velilerimizle paylaşılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarımızda eğitim öğretim,

Birinci dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecektir.

Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve

ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacaktır.

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dileriz.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine alınacak özel yetenekli öğrencileri belirlemek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak olan öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlanmıştır.

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacaktır.

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

"2021-2022 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU"NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Okulumuzda Veli Akademileri kapsamında,

Dil ve Konuşma Terapsitleri Esra ONARICI ve İsmail ERKAMKABAK

13 Ocak 2022 tarihinde saat 19.00'da,

"Çocukluk Döneminde Dil ve Konuşma Güçlükleri" konusunda  değerli bilgilerini velilerimizle paylaşacaklardır. Veli Akademisi katılımcı velilerimizi eğitime bekliyoruz.

Okulumuz Veli Akademileri kapsamında ;

24 Aralık 2021, Cuma günü,saat 19.00 da

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Yasemin ŞENOL , "Güvenli İnternet  Kullanımı" konusundaki değerli bilgilerini

uzaktan eğitim yoluyla  velilerimizle paylaşacaktır. Veli Akademisi katılımcı velilerimizi eğitime bekliyoruz. Zoom giriş bilgileri katılımcı velilerimizle paylaşılacaktır.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilgili yazısı gereği, okulumuzun birinci dönem ara tatili 15 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 19 Kasım Cuma günü sona erecektir.

Öğrencilerimiz Eğitim öğretime 22 Kasım 2021 Pazartesi günü devam edeceklerdir.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı ve mutlu bir tatil dileriz.

Okulumuz Veli Akademileri kapsamında Dr.Oktay AYDIN değerli bilgilerini paylaşmak için,4 Kasım 2021, Perşembe günü saat 19.00 da Okul Müdürümüz Şükrü ORUÇ ' la birlikte okulumuz İnstagram canlı yayınında bizlerle birlikte olacaktır. Tüm velilerimiz davetlidir.

Askıda Senin de Bursun  Olsun Sosyal sorunluluk projesi için desteklerinizi bekliyoruz.

Okulumuz Veli Akademileri kapsamında

21 Ekim 2021, Perşembe günü,saat 19.00 da

Okul Müdürümüz sayın Şükrü ORUÇ " Okul Kuralları ve Devamsızlık" konusunda , değerli bilgilerini zoom uygulaması üzerinden bizlerle paylaşacaktır.

Veli Akademileri Katılımcı velilerimize zoom giriş bilgileri daha sonra bildirilecektir.

Okul Aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı 21.10.2021 tarihinde, saat 15.00 de okul bahçesinde yapılcaktır.

Tüm velilerimiz davetlidir.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı VELİ AKADEMİLERİ BAŞLIYOR.

Siz değerli Altayçeşme İlkokulu Velilerimizi  seminerlerimize  bekliyoruz.

Sayın Velimiz;

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla okulumuzda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen "Veli Akademileri Projesi"(2021-2022) planlanmaktadır. Altayçeşme İlkokulu Veli Akademi Eğitimleri kapsamında aşağıda yer alan çalışma takvimi dahilinde okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizin kordinatörlüğünde  seminerler verilecektir. Sürekli katılan velilerimize katılım sertifikası verilecektir. Seminerlere katılımak için  başvuru formlarınızı sınıf öğretmenlerinizden temin edebilirsiniz.

1) Eğitimler, 6 eğitim olarak okulumuzda düzenlenecektir.

2) Eğitim konuları, okul yürütme kurulu tarafından belirlenecektir.

3) Eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak eğitimlere devam eden velilerimize Katılım Belgesi verilecektir.
5) Eğitimlerin tarih ve saatleri ayrıca duyurulacaktır.
6) Eğitim süreleri 45-60 dakika arasında olacaktır.
7) Eğitimler için ayrıntılı bilgileri okul müdürlüğümüzden alabilirsiniz.

Okulumuz Psikososyal Destek Programı dahilinde Okul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimizi tarafından, zoom uygulaması üzerinden, 09.09.2021 tarihinde ,saat 14.00 ve 19.00 saatlerinde, tüm velilerimize "Salgın Hastalık Psikolojik Sağlamlık" konulu eğitim verilecektir. Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik  Birimimiz tarafından okulumuz öğretmenleri için " Salgın Sonrası Psikolojik Sağlamlık ve Psikoeğitim Bilgilendirme Semineri yapılacaktır

1.Sınıf Velilerine Yönelik Okula Uyum Seminerimiz Okul Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimiz tarafından, 02.09.2021 tarihinde saat 15.00 de ,uzaktan eğitim şeklinde Zoom uygulaması üzerinden yapılacaktır. Tüm 1. Sınıf velilerimizin katılımını bekliyoruz.