T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Altay Çeşme İlkokulu

Gelecekte Ben " Mesleğimi Tanıyorum"

Meslek seçimi ,insanın yaşamında verebileceği en önemli temel kararlardan biridir. Mesleğimizde mutlu olmak,ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçmek,gelir düzeyi, yaşanılacak olan çevre, toplumsal ilişkiler, çalışma koşulları, prestij, statü gibi çok önemli yapı taşları içerir. Öyleyse meslek seçimi  iyi düşünülüp, gerekli analizler yapıldıktan sonra alınması gereken önemli bir karardır. Küçük yaşlardan itibaren kişinin kendini tanıması,kendi ilgi ve yeteneklerinin farkında olması,gelecekte seçeceği meslekte mutlu ve başarılı olmasını doğrudan etkileyecektir.

Bu kapsamda okulumuz Psikolojk Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak, Gelecekte Ben "Mesleğimi Tanıyorum " projesiyle öğrencilerimizi çeşitli meslek uzmanlarıyla buluşturuyoruz.Yıl sonuna kadar sürecek olan bu Meslek Tanıtım Günlerinde öğrencilerimizin,çeşitli meslekleri her yönüyle tanımları ve kendi ilgi ve yeteneklerine ışık tutmalarını hedefliyoruz.

Gelecekte Ben "Mesleğimi Tanıyorum" Projemizin ilk konuğu Altınbaş Üniversitesi Dr.Öğrt.Üyesi ve Veteriner Hekim Sayın Arzu TEMİZYÜREK 15 Mart 2022, Salı günü ,saat 19.00-20.00 saatlerinde değerli bilgilerini paylaşmak üzere bizlerle birlikte olacaktır. Her sınıf için  ayrı olarak düzenlenecek söyleşiler için giriş bilgileri sınıf gruplarından paylaşılacaktır.

04-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.03.2022 - Güncelleme: 12.04.2023 09:43 - Görüntülenme: 336
  Beğen | 24  kişi beğendi